Selecteer een pagina

Cursus ‘Schrijven voor het web’ voltooid

Afgelopen donderdag heb ik de online-cursus ‘Schrijven voor het web’ afgerond. De cursus werd aangeboden door NVJ-Academy. Het was zeer nuttig en heeft mij zeker nieuwe inzichten gegeven, met dank aan docent Geert Poort. Voor een opdracht heb ik een recent artikel, die ik schreef voor de Hockeykrant Utrecht/Amersfoort, aangepast voor het web:

Hockeyinternational Bjorn Kellerman: ‘2021 kan een mooi Olympisch jaar worden’

UTRECHT – Door de coronamaatregelen liggen de hockeycompetities sinds oktober stil. Senioren mogen alleen trainen in groepjes van maximaal twee personen met onderling anderhalve meter afstand. Voor de Nederlandse internationals gelden deze restricties echter niet. Dus kunnen zij in deze periode door blijven trainen in voorbereiding op de komende Olympische Spelen in Tokio.

“Vanaf het moment dat de competitie werd stilgelegd, train ik met het Nederlands team,” vertelt Bjorn Kellerman, de 67-voudig international van het Utrechtse Kampong. “We trainen doordeweeks en op zondag spelen we een onderlinge wedstrijd. Het is natuurlijk niet ideaal, maar gelukkig kunnen wij wel alles blijven doen.”

Olympische Spelen

In 2021 staat hét toernooi voor de hockeyers op het programma: de Olympische Spelen. “Daar trainen we nu voor. Daarom zijn deze trainingen heel belangrijk. Natuurlijk is het lastig dat we nu geen echte wedstrijden spelen. Dus zullen we nog professioneler moeten zijn, ons tijdens trainingen nog meer moeten inleven in de wedstrijden die we straks gaan spelen.”

Lockdown

In het voorjaar werden door de coronauitbraak de Spelen verplaatst van 2020 naar 2021. Het was in de periode dat door de lockdown de sport in Nederland stil lag en de hockeycompetitie werd beëindigd. “Dat vond ik het in het begin wel lastig,” reageert Kellerman. Het bracht voor hem echter ook wat positiefs. “Ik had net een huis gekocht dus had ik tijd om te klussen. Daarnaast werk ik voor een digital agency kantoor. Omdat veel mensen ineens vanuit huis digitaal gingen werken, kregen wij het heel druk.”

Tweede golf

Dat er een tweede coronagolf kwam, waardoor in oktober de competitie werd stilgelegd, verraste Kellerman niet. “Dat had iedereen denk ik wel verwacht. Je wist dat dit ging gebeuren. Omdat ik ervan uit ging dat die tweede golf eraan zou komen, genoot ik van elke wedstrijd die ik kon spelen. Je kon dat ook wel zien aan mijn spel. Ik had er echt zin in.”

Tokio

Natuurlijk had Kellerman met Oranje dit jaar al graag in Tokio willen laten zien waar het toe in staat is. “We waren zeker klaar voor de Spelen,” weet Kellerman. “Maar dankzij dit extra jaar kunnen we het team verder finetunen.” “Het is gunstig dat we nog meer met elkaar kunnen trainen en de tijd nu zo goed mogelijk kunnen benutten. Mits we fit blijven, kunnen we heel hoge ogen gooien, al weet ik niet hoe de andere landen er nu voorstaan.”

 

 

Contact

Voor meer informatie kunt u hier uw gegevens en vraag/mededeling invoeren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.